blogg

- här bloggar vi om det fantastiska ämnet aluminium, om nyheter inom området och om vårt dagliga arbete här på aluminium et cetera.

< tillbaka

unik cirkulär stekpanna

20-12

aluminium et cetera är stolt leverantör av unik, cirkulär och klimatvänlig stekpanna; här berättar tareq taylor om innovationen och se filmen om hur ONEpans cirkulära system fungerar.

unikt retursystem

2020-03

- aluminium et cetera är en stolt leverantör av dessa fantastiska och miljövänliga produkter; artikeln är från förenade måltider nr 1 2020 med tareq taylor.

aluminiumprofiler

2020-01

- en del i vårt arbete består av att tillhandhålla kundanpassade profiler och tack vare erfarenhet, kunskap och vårt unika kontaktnät världen över vet vi vilka verk som är duktiga på olika typer av profiler, små, stora, lätta eller svåra profiler.

rör, stänger, plåt, plattor ...

2020-01

- en annan del i vårt arbete består av att tillhandahålla rör, stänger, plattor, plåt, ringar, rondeller, profiler, kapning och eventuell bearbetning och ytbehandling.

över förväntan

2019-09

- vi har nu haft vår nya klingkap i 5 månader och resultatet är över förväntan, kontakta oss gärna så berättar vi mer.

ny klingautomat för kapning av aluminium

2019-05

- vi satsar för att möta behoven från våra kunder med att bl.a. installera en ny klingautomat som anlände en solig dag precis i slutet av mars och som nu är installerad och redo för jobb, en fantasktisk automatsåg som ger snabba kap, snäva toleranser, väldigt fina kapsnittsytor och inga bakskär; har du behov av hjälp gällande kapning av aluminium så finns vi här, varmt välkommen med din förfrågan!

härligt

2019-03

- härligt, solen skiner och vår nya automatsåg anländer just nu.

bredare sortiment av rundstång i aluminium

2019-01

- som ni säkert redan känner till satsar vi på väldigt många dimensioner av rundstång i aluminium och vill slå ett extra slag för vårt unika sortiment av legering 6026, självklart har vi fler stänger & legeringar på lager.

- norterbart är att vi även har ett antal dimensioner i den nya blyfria legeringen 6026LF.

- se vårt utbud av rundstång här >

vi satsar...

2018-11

- ett varmt tack till alla som besökte vår monter på elmia subcontractor 2018, en mässa som för oss blev väldigt lyckad med många trevliga deltagare & besökare; nu är montern nedplockad och vi är tillbaka för att ta hand om våra kunder på bästa sätt.

- till alla er som inte hade möjlighet att komma till mässan vill vi informera om att vi satsar på bredare sortiment, väldigt många dimensioner och en ny snabb automatsåg.

aluminium 2018

2018-10

mässa düsseldorf

under den andra veckan i oktober genomfördes den stora aluminiummässan i düsseldorf och vi var på plats för att uppdatera oss om det senaste i aluminiumbranschen; flertalet av våra leverantörer fanns representerade och vi hade många givande möten som ger oss nya möjligheter - vi har all anledning att se mycket positivt på den närmaste framtiden.

vi ser en ljus framtid

2018-10

aluminium et cetera vill minska klimatpåverkan - hållbarhetsfrågor ligger oss varmt om hjärtat; att sänka energikonsumtionen är ett steg och vi har bl.a. tittat över vår belysning och arbetat fram olika åtgärder.

  • på vårt lager byter vi till led-lysrör 20w som ger 50 % lägre energiförbrukning och har dubbelt så lång livslängd jämfört med tidigare 58w lysrör.
  • vi minskar även ner på antalet lysrör med hela 40 % efter en inventering av vad vi egentligen behöver.
  • vi släcker efter oss när vi går på lunch och vi låter bli att tända belysning som är onödig.

- tillsammans arbetar vi för en hållbar utveckling och vi ser en ljus framtid.
/ vd greger karlsson

elmia subcontractor 2018

2018-09

- välkommen att besöka oss den 13-16 november i monter D01:41

integritetspolicy

2018-05

läs vår integritetspolicy under följande länk här >  om oss >>

gastronord

2018-04

gastronord 2018

- idag ett spännande besök på mässan gastronord i stockholm, norra europas viktigaste mötesplats för hotell, restaurang, och storköksbranschen, som pågår den 24-27 april dit besökare från hela mat- och dryckesbranschen kommer för att få inspiration och nya kunskaper, rådfråga experter och hitta just de produkter som de letar efter. aluminium et cetera besökte bl.a. vår kund ipinium i deras monter med produkter som vi tillverkar. 

nu även iso 14001:2015

2018-04

certifikat iso 9001 & 14001 >

aluminium et cetera har utökat sina certifikat och har nu även ett certifierat miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt iso 14001:2015; certifieringen innebär att veksamheten granskas med jämna mellanrum av ett externt ackrediterat certifieringsorgan som säkerställer att kraven i standarden uppfylls samt att ständiga förbättringar sker.

- vi är väldigt måna om att vara med och birdra till en bättre miljö och en hållbar utveckling så efter att vi för exakt 1 år sedan fick vår kvalitetscertifiering enligt iso 9001:2015 bestämde vi oss för att jobba vidare med målet att bli  miljöcertifierade: vi är nu i mål med det arbetet och väldigt glada och stolta över vårt certifikat.

- nu arbetar vi vidare för en hållbar utveckling; det finns så mycket vi alla kan göra tillsammans för att skapa bättre förutsättningar för vår miljö.
/greger, vd och ägare

för en grön miljö

2018-01

fotograf: emelie karlsson, @fotograferat

- aluminium et cetera arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor; vi vill vara med och minska klimatpåverkan och deltar under 2018 och 2019  i "programmet för energieffektivisering i små och medelstora företag" där växjö kommun i samverkan med energimyndigheten erbjuder

  • energiöversyn, där vi inriktar oss på elförbrukning och transporter.
  • indiviuell rådgivning.
  • stöd och coachning i att genomföra konkreta effektiviseringsåtgärder.
  • seminarieträffar för ökad kunskap och erfarenhetsutbyte för att lära mer om energieffektivisering.

aluminium et cetera fick besök av växjö kommun

2017-11

- kommunstyrelsens ordförande anna tenje och näringslivschef thomas karlsson lyssnar på aluminium et ceteras vd greger karlsson under rundvandring på lagret.

växjö kommun är på tårna

aluminium et cetera hade nöjet att vara ett av de företag som under v. 48 fick besök av näringslivskontoret och kommunens ledning som varje år gör ett antal föetagsbesök för att öka sin kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar; det blev rundvandring i våra lokaler, presentation av vårt företag, information om våra framtidsplaner och kommunen fick ta del av våra önskemål, idéer och förväntningar.

vi har ett stort hjärta

2017-09

- vi har ett stort hjärta och en passion för ett fördjupat samarbete med våra kunder för vi vet av erfarenhet att ett nära samarbete leder till mer lönsamma affärer för båda parter; vi har med omsorg valt ut ett antal olika leverantörer runt om i världen som också arbetar enligt våra värdeord omsorg, ansvar och långsiktighet i sitt arbete mot oss - vi ställer krav på våra leverantörer och vi har en mix av många väl valda leverantörer som gör att vi kan hantera våra kundrelationer på bästa sätt.

hjälp oss att göra plats

2017-08

kvadratstång, rektangulärt rör, coil, u-profil

- nya spännande dimensioner av rundstång i svarvkvalité är snart påväg in till vårt lager och för att göra plats erbjuder vi just nu följande material till reducerade priser, först till kvarn.

kvadratrör

20 x 20 x 2
35 x 35 x 3
40 x 40 x 4

rektangulärt rör

50 x 25 x 3
60 x 30 x 3
80 x 50 x 2
90 x 50 x 3

coil

328 x 1,5 5754 H22

u-profil

20 x 30 x 20 x 3
25 x 50 x 25 x 3
40 x 80 x 40 x 5

kontakt >

fler aluminiumprodukter >

beställ aluminium ... få en biobiljett

2017-08

aluminium et cetera hoppas att alla har haft en härlig sommar och att det förhoppningsvis kommer fler fina sommardagar & kvällar men därefter anländer en härlig höst med många bra filmpremiärer i biosalongerna.

- vi firar 10-årsjubileum hela året och just nu erbjuder vi en biobiljett till de 40 första kunderna som lägger en aluminiumbeställning hos oss, gäller både ny och befintlig kund.

välkommen!

kontakt >

tillbaka igen efter semester

2017-07

- i tre veckor har vi haft stängt och idag den 31 juli är vi tillbaka efter härlig semester, välkomna!

est. 2007

2017-05

- tiden springer iväg när man har roligt och aluminium et cetera fyller nu 10 år; här en film om vår vardag och vad vi kan tillhandahålla inom profiler & produkter i aluminium med tillhörande bearbetning, välkommen till oss!

certifierat kvalitetsledningssytem

2017-04

aluminium et cetera har nu ett certifierat kvalitetsledningssystem som uppfyller kraven enligt iso 9001:2015 avseende försäljning av profiler och produkter i aluminium med tillhörande bearbetning; certifieringen innebär att verksamheten granskas med jämna mellanrum av ett externt ackrediterat certifieringsorgan som säkerställer att kraven i standarden uppfylls samt att ständiga förbättringar sker.

greger karlsson, vd, är glad över certifieringen; certifikatet är här och det känns fantastiskt bra - det är ett härligt kvitto på vårt fina kvalitetsarbete som ger trygghet åt både oss själva och alla våra kunder, både nya kunder och de kunder vi redan har ett långsiktigt samarbete med.

9001:2015 är en standard för kvalitesledningssystem som fokuserar på arbetet i alla processer med utgångspunkt från ett riskbaserat tänkande och fokus på planering, genomförande, uppföljning och förbättringar samt förebyggande åtgärder; vi är både stolta & glada över vårt certifikat och nu arbetar vi vidare för en miljöcertifiering - 14001:2015.
/ greger, vd och ägare

nytt år och full aktivitet

2017-01

- nytt år & nya möjligheter; vi ser fram emot ett spännande 2017.

ny aluminiumprodukt för konsument

2016-12

- 2017 är det säljstart för iPiniums nyhet för konsument; en fantastisk kombiprodukt i aluminium.

- med denna fantastiska kombi kan man grilla, steka och baka med oslagbart resultat varje gång samt samla upp ev. köttsaft från grillningen direkt i plåten och lyfter man upp gallret kan man i universalpannan baka bröd, baka kakor, laga lasagne, göra potatisgratäng, steka köttbullar och mycket, mycket mera.

- aluminium et cetera har varit delaktig i produktutvecklingen och vi producerar även gallret som tillsammans med universalpannan bildar en fantastisk aluminiumprodukt.

aluminiummässa i düsseldorf

2016-11

aluminiummässa

- denna vecka arrangeras aluminiummässan i düsseldorf, världens ledande mässa för aluminiumindustrin - aluminium et cetera besöker mässan tisdag 29/11 och onsdag 30/11 för att följa utvecklingen och för att träffa både nya och välkända nyckelpersoner inom branschen; vi finns att nå via telefon och mail dessa dagar.
www.aluminium-messe.com >

välkomna till oss på elmia

2016-11

- aluminium et cetera sponsrar återigen ungdoms-sm i cnc-svarvning som denna vecka , 8-11 november, arrangeras på mässan elmia subcontractor i jönköping och vi finns på plats tillsammans med tävlingen; välkomna till monter D05:08.

aluminium et cetera finns på elmia subcontractor i jönköping 2016

monter D05:08

aluminiium et cetera - elmia subconstractor

greger samtalar i montern

vinnare ungdoms-sm cnc-svarvning 2016

morteza jafari & markus hansson

vinnare yrkes-sm 2016

nam pham & felix persson

- en spännande final mellan morteza jafari & markus hansson från vilhelm mobergsgymnasiet, emmaboda, och kristoffer seger & felix ripper från mälardalens tekniska gymnasium, södertälje, avslutade mässan under fredagen och vi gratulerar det vinnande laget  från emmaboda som tog hem guldmedaljen, båda lagen går nu vidare till yrkes-sm.

- vilhelm mobergsgymnasiet, emmaboda, vann ungdoms-sm i cnc-svarvning både 2015 och 2016; felix persson & nam pham som vann 2015 vann även yrkes-sm 2016 och är nu vidare till yrkes-vm i abu dhabi 2017, de medverkade under fredagens prisutdelning och vi önskar alla lycka till!

teoriprov -  ungdoms-sm i cnc-svarvning

ett delmoment för ungdoms-sm i cnc-svarvning är teoriprovet

teoriprov -  ungdoms-sm i cnc-svarvning

det jobbas även med praktiska delmoment i tävlingen

färdigt resultat - deltävling ungdoms-sm i cnc-svarvning

färdigt resultat kontrollmäts för bedömning

kontrollmätning - ungdoms-sm i cnc-svarvning

kontrollmätning för bedömning

silvermedalj i matlagnings os

2016-10

- culinary olympics, i folkmun mer känt som matlagnings os, infaller vart fjärde år och genomfördes 2016 den 22-25 oktober i den tyska universitetsstaden erfurt med 60 domare där 59 nationer från tre världsdelar tävlade under 4 dagar - 32 kocklandslag, 20 juniorkocklandslag, 20 lag i storkökskategorin, 60 regionala lag och mängder av individuella deltagare.

- aluminium et cetera säger stort grattis till michael bäckman, kökschef på annerstadskolans restaurang mättpunkten, och hans lag team swedish school restaurants som tog silvermedalj i kategorin storkök; vi på aluminium et cetera är extra glada och stolta över att laget använde iPinium-produkterna grillgaller och gsb (grilla steka baka) under tävlingen som aluminium et cetera är med och producerar.

- efter tävlingen riktade michael bäckman ett stort tack till många bl.a. till just iPinium för att de fick möjlighet att använda iPiniums fantastiska aluminiumprodukter och att de nog var först ut att göra det i os-sammanhang, han riktade också ett speciellt tack till andreas forsström på iPinium som introducerat produkterna för dem.

- 29 september, efter sista träningseventet med team swedish school restaurants skrev michael bäckman följande på sin blogg: "att jobba på iPiniumbleck känns väldigt intressant och nu börjar vi få in snitsen på att använda dem; slutresultatet på råvaran blir helt underbart bra, även om en del temperaturkorrigeringar skall göras"

- grattis till team swedish school restaurants för os-silver i kategorin storkök!

ipinium.se >

team swedish school restaurants >

michael bäckmans blogg >

gsb (grilla steka baka)

lagat på gsb (grilla steka baka)

grillgaller

lagat på grillgaller

kickoff

2016-09

- efter en underbar sommar och sensommar hade vi under fredagen vår årliga kickoff för att starta igång ännu ett år fyllt av spännande saker; en del av kickoffen tillbringade vi på inlåst där vi under 60 minuter med gott samarbete fick lösa både problem och klurigheter för att finna den nyckel som kunde ta oss ut ur rummet.

- vi klarade det med bara sekunder kvar; så roligt och så spännande!

- klicka på bilden för att läsa mer om inlåst och de utmaningar de erbjuder.

fler nya idéer

2016-08

- det behövs fler nya idéer till svensk industri och ungdomar har väldigt mycket att bidra med. aluminium et cetera har under flera år sponsrat tävlingen ungdoms-sm i cnc-svarvning som genomförs under mässan elmia subcontractor, där utses vilka som kommer tävla i yrkes-sm; ungdomar behövs inom industrin.

för er som arbetar med påbyggnader

2016-06

- vi lagerför underkörningsskydd / sidoskydd i aluminium för snabba leveranser.

se underkörningsskydd / sidoskydd >

rundstänger - riktigt bra kvalité till vassa priser

2016-05

- svarvlegering 6026 är en aluminiumlegering som de senaste åren fått ett starkt fotfäste på den svenska marknaden och det är lätt att förstå varför; mycket bra skärbarhet, bra ytor vid anodisering och dessutom är den svetsbar - vi har ett brett urval av 6026 i både draget och pressat utförande och mer finns mot förfrågan.

dragen rundstång 6026 Ø:
16, 17, 18, 20, 22, 25, 28, 30, 32, 35, 40, 42, 45, 50, 55, 58, 60

pressad rundstång 6026 Ø:
65, 70, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110, 120, 125, 130, 140, 160, 180

- behöver du 3 m eller 3 ton; hör av dig till oss så får du ett riktigt bra pris.

se mer information om rundstång >